CulturaDin OrasDivertisment

Noaptea muzeelor in Zalau | Ateliere de teatru, expozitii si multe surprize pregatite vizitatorilor „nocturni”

Muzeul Judetean de Istorie si Arta continua si in acest an tradiția organizării Nopții Europene a Muzeelor. Vizitatorii „nocturni” vor putea lua parte la diverse expozitii, activități atractive și multa, multa voie buna. Reprezentantii muzeului din Zalau au pregatit un program divers și cu multe noutati ce vor culmina in ziua si noaptea de 18 mai 2019.

Noaptea muzeelor incepe miercuri, 15 mai, la ora 13, la Galeria de Artă ,,Ioan Sima”, acolo unde va avea loc reprezentația spectacolului de teatru „N-a fost războiul nostru”, ce se concentrează pe situația socială și economică din România deceniului II al secolului XX, pe schimbările provocate de Primului Război Mondial și pe impactul acestor evenimente istorice asupra femeilor, din diferite clase sociale. Dupa spectacol, organizatorii au pregatit in zilele de miercuri, joi, vineri si sambata, ateliere de teatru educational.

Sâmbătă și duminică, incepand cu ora 14, în curtea Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău vor avea loc o serie de ateliere dedicate atat celor mici, cat si celor mari, dar și familiilor (Dacii și romanii la jocurile olimpice, Concurs de tras cu arcul, Arme și unelte în preistorie, Haina îl face pe om! – concurs pe familii, Joaca de-a timpul etc.)

Sâmbătă 18 mai, pe-nserat, la ora 18 va avea loc lansarea ghidului audio „Muzeul Istoriilor Subiective” urmat de o plimbare prin oraș pentru a asculta împreună povești despre locuri din Zalau, prezentate cu prin intermediul aplicatiei.

De la ora 20 până la ora 00,30 vizita ghidata va fi gratuită în secțiile de istorie și de artă ale muzeului. Cei născuți în zilele de 15, 16, 17 și 18 mai vor avea parte de o surpriza, dar si acces gratuit la CLIO HIGH-TECH.

Duminică, la ora 14 va fi inaugurata expozitia „Un secol de radiodifuziune” – organizată în colaborare cu Casa – Muzeu „Radio Nostalgia” din Brusturi, iar în cadrul atelierului ”Pe undele radioului” vor fi realizate demonstrații de legături la distanță între radioamatori, atât în fonie cât și telegrafie, precum și modul de transmitere și recepție în codul Morse.

Articole similare

Close