CulturaDin Oras

O eleva de la Colegiul Tehnic A.P.I. a memorat 199 de zecimale ale constantei Pi – π

O eleva de la Colegiul Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian” din Zalau a reusit sa memoreze nu mai putin de 199 de zecimale ale constantei matematice fara sfarsit, Pi. Este vorba de Camelia Muresan, eleva in clasa a X-a. O memorie demna de inviiat au avut si alti doi elevi. Chereches Tudor a memorat 168 de zecimale, iar Boca Ioana 109 zecimale. Recordul mondial este detinut de un inginer japonez, Akira Haraguchi, care a reusit sa memoreze 100.000 de zecimale in 16 ore.

La Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău in fiecare an se organizează activități educative extrașcolare dedicate Zilei Numărului Pi.

Pentru ediția din acest an, echipa de proiect coordonată de doamna profesoară Opriș Adonia a propus o serie de activități ce s-au concretizat prin două expoziții – ”Pi Day … la API” (desene, postere, decorațiuni, creații literare etc) și ”PI tehnologia în practică” (produse realizate în CAD / AUTOCAD, roboți etc).

Au avut loc și două interesante concursuri: tradiționalul Concurs de memorare a zecimalelor lui Pi și un concurs al claselor intitulat ”Cea mai Pi clasă). Concursul de memorare, la care s-au înscris 12 elevi, s-a desfășurat în Cabinetul de Matematică ”Ioan Mocan” sub supravegherea profesorilor Sabou Manuela, Sălăjan Mihaela, Jula Claudia și Ardelean Daniel. Primii trei clasați au fost: Mureșan Camelia (X A) – 199 zecimale, Cherecheș Tudor (XI F) – 168 zecimale și Boca Ioana (IX B) – 109 zecimale.

La concursul ”Cea mai Pi sală de clasă” au participat elevii claselor a IX-a C, a X-a B, a X-a D, a X-a E, a X-a F, a X-a G, a XI-a H și a XII-a A. Jurizarea realizată de profesorii Alina Cozac, Aniela Lung și Cristian Boloș a stabilit următorul clasament: locul I – clasa a IX-a C, locul II – clasele a X-a F, a X-a D și a X-a E, locul III – clasele a XI-a H, a XII-a A și a X-a B, mențiune – clasa a X-a G
Îi felicităm pe toți elevii și colegii noștri profesori care s-au implicat în aceste activități!

Articole similare

Close