Eveniment

O salajeanca si-a vandut nou-nascutul unui barbat din Cluj | Cei doi sunt cercetati pentru trafic de minori

O tanara in varsta de 20 de ani din Fildu de Sus, judetul Salaj va raspunde in fata legii, dupa ce a fost acuzata ca si-ar fi vandut copilul nou-nascut unui barbat din judetul Cluj. Pentru „tranzactie” salajeanca urma sa primeasca 15.000 de lei, iar pentru ca totul sa para legal, aceasta ar fi mintit ca barbatul care i-a facut oferta este tatal biologic. Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore.

Cazul a ajuns in atentia procurorilor DIICOT inca din luna iulie 2019. Atunci salajeanca R.A. in varsta de 20 de ani, se afla la Spitalul Orasenesc Huedin, unde a dat nastere unui copil. Aceasta a fost abordata de M.N., un barbat in varsta de 54 de ani, care i-a propus tinerei mame sa ii cumpere copilul cu suma de 15.000 mii de lei, urmand sa ii achite suma in doua transe: 1000 de euro in momentul intocmirii certificatului de nastere, iar restul sumei avea sa o primeasca atunci cand copilul va implini varsta de un an.

Fara sa cugete prea mult oferta „de nerefuzat” a barbatului, tanara a acceptat sa faca „tranzactia”, iar pentru ca totul sa para legal, cei doi au complotat sa declare ca barbatul este tatal biologic al nou-nascutului.

În acest sens, la data de 23.07.2019, cei doi inculpați s-au deplasat la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, județul Cluj, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că inculpatul M.N. este tatăl biologic al copilului născut la data de 20.07.2019 de către inculpata R.A., în urma unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior. După ce a fost obținut certificatul de naștere, inculpatul M.N. i-a plătit inculpatei o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei.” se arata in comunicatul DIICOT.

In urma investigatiei desfasurate de procurorii DIICOT, cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentati Tribunalului Salaj cu propunere de arestare peventiva pentru o perioada de 30 de zile.

Articole similare

Close