Eveniment

Ordin de protectie pentru un „soț” agresiv | Barbatul s-a ales si cu dosar penal pentru violenta domestica

Violenţa domestică ramane un tipar de comportament folosit pentru a obţine sau a menţine puterea şi controlul asupra unui partener apropiat. Este si cazul unui barbat din localitatea Plopis, judetul Salaj, care a iscat un scandal in propria familie.

Sâmbătă dimineata, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au fost sesizați în urma unui apel primit prin 112, că în localitatea Plopiș are loc un scandal în familie.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, au aplanat conflictul și au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 81 de ani, din Plopiș, după ce în urma verificărilor efectuate, au constatat că acesta a manifestat un comportament agresiv față de soția sa.

În cauză, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie. Cercetările sunt continuate sub supravegherea unității de parchet competente.

Sesizați prin apel 112 actele de violență domestică, cereți sprijin și ajutor!

Politistii incurajeaza victimele violentei domestice sa ceara ajutor. Violența domestică afectează persoanele din toate mediile socio-economice și din toate nivelurile de educație, indiferent de rasă, etnie, vârstă, orientare sexuală, religie sau sex.

Daca va aflati in aceasta situatie, iata cum trbeuie sa procedati: faceti un plan de siguranţă care să conţină persoanele cu care puteti discuta despre abuz, care va pot oferi un refugiu în caz de nevoie, care va pot consilia şi sprijini, care pot să depună mărturie în cazul în care se ajunge la proces şi cărora le puteti da spre păstrare documentele importante, bani etc. numerele de telefon la care puteti apela la nevoie, lista cu obiectele de care aveti nevoie în cazul în care trebuie să plecati.

Să va prezentati la medicul legist pentru constatarea leziunilor produse prin agresare şi obţinerea certificatului medico-legal. Să mergeti la cea mai apropiata sectie de politie, pentru a depune plangere. Va puteti adresa si Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului, in cazul in care cei mici au asistat la scenele de violenta sau au cazut victime abuzurilor. In niciun caz nu va retrageti plangerea si solicitati instantei de judecata emiterea unui ordin de protectie, care va poate apara de agresor.

Articole similare

Close