Eveniment

Pagube majore dupa potopul din Zalau | Salajenii raman la mila guvernului pentru despagubiri – VIDEO/FOTO

Furtuna de ieri din Zalau, care a durat doar cateva minute, a lasat mai multe blocuri fara acoperis. Tiglele de pe cladire au fost sparte de grindina si apoi luate pe sus de vantul puternic. In vreme ce locatarii spera sa primeasca sprijin de la municipalitate, Primaria anunta ca nu sunt bani pentru reparatii, salajenii ramanand la mila guvernului.

Fenomenele meteo extreme de ieri au lasat orasul de la poalele mesesului intr-un tablou dezolant. Sute de autoturisme au fost distruse de grindina cazuta ieri. Tiglele de pe acoperisurile locuintelor au fost luate de vantul puternic si mai multe persoane au ajuns la urgente cu luxatii si lovituri la cap. Tot ieri, comitetul local pentru situatii de urgenta a decis sa fie suspendate cursurile Scolii Gimnaziale „Corneliu Coposu, dupe ce in interiorul cladirii s-au prabusit bucati de sticla din luminatoarele de pe acoperis.

Primaria a anuntat ieri printr-o postare pe o retea de socializare ca asteapta de la zalauani poze si informatii cu privire la pagubele produse de furtuna de ieri, iar in mai putin de 12 ore au fost inregistrate peste 3.000 sesizari. 554 de localnici au anuntat ca au acoperisul de la locuinta distrus, iar peste 2.400 au transmis ca masinile lor au suferit pagube insemnate, de asemenea au mai fost raportate si 97 de terenuri distruse de grindina.

In vreme ce zalauanii care nu au incheiat o polita de asigurare a locuintei, spera sa isi recupereze macar o parte din banii ce trebuie investiti in lucrari de reparatie, Primaria trage linie si anunta ca orasul nu are prevazut un buget pentru situatii de urgenta, astfel ca localnicii raman la mila Guvernului.

Intr-o postare pe o retea de socializare, europarlamentarul Daniel Buda, reaminteste guvernului Dancila de existenta Mecanismului de protectie civila, prin intermediul caruia odata activat, se pot solicita bani europeni, pentru compensarea pierderilor suferite de zalauani.

„Solicit guvernului Dăncilă să activeze de îndată mecanismul de protecție civilă al UE în vederea despăgubirii locuitorilor din municipiul Zalău afectați de căderile puternice de grindină! […] Doamnă prim-ministru, nu uitați că există bani europeni pe care trebuie să îi solicitați de îndată astfel încât să compensați pierderile suferite de români!” se arata in postarea lui Daniel Buda.

 

Articole similare

Close