Din Oras

Peste 200 de politisti vor asigura ordinea in perioada Craciunului

Polițiștii sălăjeni vor fi la datorie, pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sărbătoarea Nașterii Domnului.

În perioada 23 – 26 decembrie, peste 200 de poliţişti sălăjeni de la structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, acțiuni speciale precum şi din cadrul altor structuri vor fi prezenți în teren și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute și protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor.

Zilnic, peste 50 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto vor acţiona pe raza județului Sălaj pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Pentru liniştea şi siguranţa cetățenilor, poliţiştii sălăjeni vor acționa în sistem integrat, în echipe mixte, alături de jandarmi și pompieri, fiind pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor stradale și aplanarea stărilor conflictuale.

Vor fi prezente în teren patrule ale polițiștilor de ordine și siguranță publică, iar efectivele de poliție rutieră vor utiliza autospecialele dotate cu aparatură radar în vederea prevenirii excesului de viteză.

Polițiștii rutieri și de ordine publică sălăjeni vor acţiona pe întreaga reţea de drumuri din județul Sălaj, în vederea controlului și fluidizării circulaţiei, prevenirii accidentelor și ambuteiajelor rutiere, precum şi pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Totodată, poliţiştii de la transporturi vor asigura patrularea în trenurile de călători, precum şi în staţiile și triajele de cale ferată.

În acelaşi timp, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj va fi asigurată o rezervă de intervenţie care va avea în componenţă şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Poliţia Rutieră le recomandă conducătorilor auto să manifeste o conduită adecvată, să păstreze viteza regulamentară şi adaptată condiţiilor de trafic, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de toţi participanţii la trafic.

Pentru evitarea neplăcerilor pricinuite de aglomerarea arterelor rutiere sau a ambuteiajelor ce pot apărea în această perioadă, Poliţia Rutieră face apel la toţi participanţii la trafic să-şi planifice din timp deplasările, să se informeze cu privire la traseul ales, starea drumurilor şi prognoza meteo!

Articole similare

Close