Eveniment

Petarde si artificii confiscate de politistii salajeni de la un tanar de 17 ani | Este deschis un dosar penal

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o activitate în baza Planului de acțiune – Foc de artificii 2022-2023.

În cadrul activității, polițiștii au depistat, în municipiul Zalău, un tânăr de 17 ani, din comuna Chieșd, care deținea fără drept, 412 articole pirotehnice, din categoriile P1 și F2 (în greutate de 1 kg).

Conform prevederilor art.18 din H.G. nr.1102/2014 privind stabilirea condițiilor de punere la dispozitie pe piață a articolelor pirotehnice,  deținerea articolelor din categoria celor de mai sus este interzisă publicului larg, cu excepția persoanelor care au calitatea de pirotehnician autorizat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar obiectele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.

Deținerea, utilizarea și vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile F2, F3 și F4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 și T2) și a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine și siguranță publică, securitate și pentru protecția integrității persoanelor, dar și a bunurilor care ar putea fi distruse ca urmare a producerii de incendii prin utilizarea necorespunzătoare, este strict interzisa.

Articole similare

Close