Eveniment

Pietoni amendati de politistii din Zalau | Au trecut strada prin loc nepermis

Poliţiştii Biroului Rutier și cei ai Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Zalău, alături de polițiștii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe raza municipiului Zalău, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Acţiunile poliţiştilor rutieri au vizat prevenirea accidentelor rutiere ale căror cauze sunt abaterile săvârșite de pietoni sau bicicliști, una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în județul Sălaj, precum și combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 21.665 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut cinci permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost sancționați 46 de pietoni care au traversat neregulamentar, 26 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, nouă sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor vehicule care prezentau defecțiuni tehnice, trei sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, a fost sancționată o depășire neregulamentară, o sancțiune a fost aplicată pentru conducere sub influența alcoolului, iar 23 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Articole similare

Close