Eveniment

Politist din Nusfalau condamnat la inchisoare, dar cu amanarea pedepsei | A batut un barbat beat care zacea in fata unui magazin

Un agent din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj a fost condamnat la 6 luni de inchisoare, cu amanarea pedepsei, pentru purtare abuziva. De asemenea politistul a fost obligat sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii pentru o perioada de 30 de zile. Agentul de politie a incheiat cu procurorul de caz un acord de recunoastere a vinovatiei.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, la data de 30 octombrie, agentul de politie, aflat in executarea sarcinilor de serviciu, s-a deplasat in zona magazinului Profi din Nusfalau. Acolo, un barbat, aflat in stare de ebrietate zacea la intrarea in magazin, impiedicand accesul. Politistul l-ar fi lovit pe barbat cu picioarele in zona toracelui, dar i-a adresat si cuvinte jignitoare. Barbatul agresat nu a fost internat in spital.

In cauza a fost deschis un dosar penal, iar politistul a recunoscut savarsirea infractiunii. Astfel, la data de 20 decembrie a fost incheiat un acord de recunoastere a vinovatiei.

Potrivit procurorilor, a fost stabilita o pedeapsa de 6 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de purtare abuziva, amanarea aplicarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, interval in care inculpatul va fi nevoit sa respecte masurile prevazute de Codul Penal.

De asemenea, prin acordul de recunoastere a vinovatiei s-a dispus ca inculpatul sa presteze munca neremunerata in folosul comunitatii, pe o durata de 30 de zile.

La individualizarea pedepsei s-au avut in vedere, cu precadere, imprejurarile si modul de comitere, natura si gravitatea rezultatului produs, dar si lipsa antecedentelor penale ale inculpatului si conduita acestuia atat anterior savarsirii infractiunii cat si in cursul procesului penal.

Articole similare

Close