Eveniment

Politisti salajeni, prezenti la UNTOLD, pentru combaterea consumului de droguri

Weekend-ul trecut, 5-7 august, polițiștii au fost la datorie pentru a preveni și combate consumul de droguri și alcool, dar și pentru a desfășura activități preventiv-informative la diferite evenimente publice.

Pentru că siguranța traficului rutier este prioritatea polițiștilor sălăjeni, aceștia au fost prezenți pe drumurile publice din județ pentru a preveni și combate cauzele generatoare de accidente, în special conducerea sub influența substanțelor psihoactive și a băuturilor alcoolice.

Totodată, pe tot parcursul desfășurarii festivalului, colegii noștri au fost prezenți la UNTOLD pentru a acorda sprijin polițiștilor clujeni la cel mai mare festival din România.

De asemenea, duminică, 7 august, polițiștii au participat la evenimentul „Guruslău 2022”, unde au fluidizat traficul, au stat de vorbă cu oamenii și le-au prezentat aparatele de măsurare a vitezei, cele de depistare a drogurilor și alcoolului, dar și mijloacele din dotarea luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Totodată, participanții la eveniment, copii sau adulți, au putut observa armamentul din dotare, un câine polițist de la Serviciul Criminalistic și trusa de amprentare.

Polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară au purtat discuții cu tinerii și adulții cu privire la riscurile și consecințele devastatoare pe care drogurile le au asupra organismului, dar și modul în care consumul de droguri le poate afecta sănătatea și relațiile interumane.

Pe lângă activitățile preventive, polițiștii rutieri au aplicat aproape 350 de sancțiuni contravențioale celor care nu au înțeles să respecte regulile de circulație, fie ei conducători auto, pietoni, bicicliști sau căruțași.

Din  totalul sancțiunilor, 106 au fost aplicate pentru încălcarea limitei de viteză.

Tot weekend-ul trecut, polițiștii rutieri au reținut 21 de permise de conducere și au constatat 11 infracțiuni.

Articole similare

Close