Eveniment

Politistii impreuna cu RAR au verificat starea masinilor | Zeci de taloane retinute si amenzi de peste 20 de mii de lei

Politistii rutieri impreuna cu inspectorii Registrului Auto Roman (RAR) au desfasurat pe parcursul a trei luni, actiuni de verificare a starii tehnice a autovehiculelor. Oamenii legii au retinut zeci de certificate de inmatriculare si au aplicat amenzi de peste 20.000 de lei.

In cadrul actiunilor, echipele de control s-au interesat in principal de buna functionare a sistemului de franare si a mecanismului de directie al masinilor. De asemenea, politistii au verificat si daca sistemele de semnalizare si iluminare functioneaza in parametrii normali.

In urma inspectiilor, oamenii legii i-au sanctionat pe soferii autoturismelor gasite cu nereguli. Nu mai putin de 88 sanctiuni au aplicat agentii de la rutiera, dintre care trei pentru defectiuni la mecanismul de directie si 27 de sanctiuni pentru defectiuni la instalatia de iluminare. De asemenea 12 soferi care circulau cu anvelope uzate mult peste limita admisa, au fost amendati de politisti. Valoarea totala a sanctiunilor aplicate se ridica la suma de 22.545 de lei.

Politistii au retinut, in urma actiunilor, 59 de certificate de inmatriculare, iar pentru defectiuni grave depistate la mecanismul de directie, oamenii legii au retinut si trei permise de conducere.

Articole similare

Close