Din OrasEveniment
Trending

Premiera medicala in Salaj | Prima interventie chirurgicala 3D efectuata la Spitalul Judetean Zalau – FOTO

Premiera medicala in urologia salajeana. O echipa de chirurgi si asistenti medicali au efectuat prima interventie laparoscopica 3D, la Spitalul Judetean de Urgenta din Zalau, pentru o afectiune oncologica a prostatei. Acest tip de interventie, minim invaziva, destinata patologiei benigne si maligne a tractului urinar, va fi disponibila pentru pacienti incepand cu luna noiembrie a acestui an.

Procedura minim invaziva a fost efectuata cu succes de o echipa medicala in tandem, de mentorat, si anume de catre prof. univ. dr. Ioan Coman, seful catedrei de Urologie, prorector UMF Cluj, alaturi de fostul sau student, dr. Ioan Bogdan Juravle, actual medic specialist urolog la Spitalul din Zalau.

Acestia au avut la dispozitie un sistem complet, turn laparoscopie cu sistem video HD 3D, inclusiv componentele specifice, cu o valoare de peste 797.000 lei (peste 169.000 euro). Echipamentul medical aduce atat pacientului cat si medicului multiple beneficii care se referă pe de o parte, la o mai mare siguranta si precizie a interventiei chirurgicale, iar pe de alta parte, echipamentul permite o interventie chirurgicala minim invaziva, timpul necesar interventiei fiind mult mai redus fata de interventiile clasice, pacientul având astfel beneficiile unei recuperări post operatorii mult mai rapide.

Operatia a avut loc in cadrul primei editii a Zilelor Urologiei Salajene, un eveniment de anvergura care se focuseaza pe schimbul de experienta si expertiza de specialitete. La manifestare au luat parte zeci de specialisti din domeniu, printre care amintim prezenta Conf. Dr. Petruț Bogdan, Șef de lucrări dr. Stanca Vasile Dan, Asis. Univ. Dr. Todea Ciprian, dr. Feciche Bogdan, dr. Rusu Cristian, dr. Mihaly Zoltan. Acestia au asistat la interventia laparoscopica 3D prin intermediul unei transmisiuni in direct, prima de acest fel din Zalau.

Articole similare

Close