National

Preotii si apartinatorii bolnavilor de COVID-19 vor putea intra in sectiile ATI

Ministerul Sanatatii pregateste un ordin de ministru prin care vor fi reglementate cateva aspecte cu privire la bolnavii infectati cu Sars-CoV-2 aflati pe sectiile de Anestezie Terapie Intensiva (ATI). Vlad Voiculescu, ministrul sanatatii, a precizat că accesul preoților va fi permis în spitale și, de asemenea, un aparținător va putea merge în secția de terapie intensivă în condiții de siguranță.

”Ordinul de ministru este în lucru în acest moment. Cel târziu mâine va fi semnat. Va conţine toate modificările cerute de reprezentanţii cultelor, va conține modificări pe care Ministerul Sanatatii le consideră necesare, vorbim de măsuri de protecţie. Vorbim de un ordin din aprilie 2020, deci e vorba de un ordin de mai bine de un an de zile. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului”, a declarat Vlad Voiculescu, citat de DIGI 24.

Ministrul Sănătății a mai precizat că trupurile persoanelor decedate din cauza Covid vor fi înmormântate în sicrie sigilate, ca și până acum.

Articole similare

Close