AdministratieDin Oras

Preturi crescute la apa si canalizare de la 1 iulie | De ce a scumpit Compania de Apa Somes tarifele

Salajenii vor plati mai mult de la 1 iulie pentru serviciile de apa si canalizare. Compania de Apa Somes, firma care asigura alimentarea cu apa a judetelor Salaj, Cluj si Mures a decis sa creasca tarifele pentru canalizare, respectiv pentru apa potabila, motivand ca este o conditie pentru imbunatatirea serviciilor oferite.

Daca pana la sfarsitul lunii trecute, salajenii plateau 2,87 lei/mc pentru apa potabila si putin peste 3 lei pentru canalizare, incepand de luni, aceste tarife au crescut cu aproape 20 de procente. Astfel, noile preturi practicate de CAS, pentru consumatori casnici, sunt de 3,46 lei/mc (inclusiv TVA) pentru apa potabila si 3,65 lei/mc (inclusiv TVA) pentru serviciile de canalizare-epurare.

Potrivit reprezentantilor companiei, cresterea a survenit in urma punerii in functiune a unor instalatii si utilaje noi, dar si din cauza majorarii costurilor materiilor prime folosite pentru distributia apei potabile si pentru epurarea apelor menajere uzate.

Totodata, cresterea tarifelor a fost necesara pentru acoperirea costurilor programului co-finantat de extindere si dezvoltare a infrastructurii de alimentare cu apa, in valoare de peste 330 de milioane de euro.

Articole similare

Close