Politic

Primaria Zalau, scrisoare catre Ludovic Orban | Lucian Bode – „Este din categoria «hai sa ne facem vant cu coada»” – VIDEO

Premierul Romaniei, Ludovic Orban, alaturi de Lucian Bode si Virgil Popescu, ministrul transporturilor respectiv ministrul economiei, s-au aflat la Zalau vineri. Momentul nu a trecut neobservat de conducerea primariei, care a profitat de ocazie si a lansat o scrisoare deschisa prim-ministrului. Reactia a venit la scurt timp, din partea ministrului transporturilor, Lucian Bode, care a catalogat gestul primarului si a celor doi viceprimari din categoria „hai sa ne facem vant cu coada”.

In scrisoarea semnata de Primarul municipiului Zalau, Ionel Ciunt, de cei doi viceprimari, Teodor Balajel si Nicoale Fazakas, dar si de Administratorul Public, Calin Fort se face referire la o serie de investitii care ar fi blocate la Ministerele de Resort ale guvernului.

Vizibil deranjat de gestul semnatarilor, reactia salajeanului de la transporturi nu a incetat sa apara.

„Ma intreb de cate ori, institutional, din ultimele 8 luni de cand sunt ministru, m-au intrebat ceva acesti domni. Va spun eu: NICIODATA. […] Obiectivul cel mai important semnalat aici este varianta ocolitoare, tronsonul II. In noiembrie am gasit aceasta procedura in situatia de a o anula. […] Un cetatean, de la PSD care a fost secretar de stat pe la ministerul transporturilor, a plecat linistit acasa ca a rezolvat problema centurii ocolitoare. Asa a impins-o inainte de a anulat-o.” a spus Lucian Bode, ministrul transporturilor.

Prezenta Premierului Ludovic Orban la Zalau se datoreaza semnarii „cu mare fast” a contractului de proiectare si executie a lucrarilor pentru subsectiunea din A3 Zimbor – Poarta Sălajului, un sector lung de numai 12,24 km. Pentru primii kilometri de autostrada din judetul Salaj, pretul pretul se ridica la 11.495.238,86 Euro fără TVA/kilometru. Durata contractului este de 156 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor si 120 de luni perioadă de garanție a lucrărilor.

Articole similare

Close