National

Raed Arafat: „Romania nu ia in calcul vaccinarea obligatorie si nici carantinarea persoanelor nevaccinate”

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, medicul Raed Arafat a declarat vineri ca Romania nu ia in calcul vaccinarea obligatorie impotriva COVID-19 si niic carantinarea persoanelor nevaccinate.

Declaratia vine in contextul in care tari precum Austria discuta pe partea de obligativitate si au recurs chiar la masura Lockdown-ului pentru limitarea raspandirii virusului Sars-CoV-2.

„Noi, la acest moment, măsurile pe care le-am implementat – şi am văzut că a ajuns să scadă numărul cazurilor – şi sigur că şi datorită acestor măsuri şi poate că şi populaţia a devenit mai atentă… Plus, trebuie să recunoaştem că s-au mai vaccinat un număr de oameni, chiar dacă nu este numărul pe care noi ni l-am dorit, dar totuşi s-au vaccinat peste un milion de oameni în perioada care a trecut. La acest moment nu s-a pus pe masă o discuţie fie referitoare la vaccinare obligatorie sau referitoare la a crea un lockdown al nevaccinaţilor”, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Potrivit DIGI24, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a declarat că trebuie luat în calcul şi contextul în care ţările respective au impus astfel de măsuri. În acest sens, a precizat că în statele care au crescut rigurozitatea măsurilor situaţia epidemiologică este una „semnificativ mai dificilă faţă de cea de acum câteva săptămâni”.

Articole similare

Close