Eveniment

Romania retrage lotul ABV2856 din centrele de vaccinare | Serul cu „probleme” a ajuns si in Salaj

Vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca in parteneriat cu universitatea Oxford continua in Romania, insa autoritatile au decis ca masura extrema, scoaterea din centrele de vaccinare, acolo unde au fost distribuite, a acelor doze rămase din lotul ABV2856.

Ele fac parte dintr-un lot mult mai mare, de 81.600 de doze, care a fost primit de România în data de 7 februarie. Dintre acestea, au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

Decizia vine dupa ce, in Italia, au fost semnalate probleme de coagulare a sangelui la unele persoane imunizate cu vaccinul AstraZeneca din lotul ABV2856.

Totusi, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat joi „continuarea administrării” vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser.

Articole similare

Close