National

Romanii din Europa, Eroi de Craciun | Mii de fapte bune livrate si in Salaj

Mii de români din diaspora joacă zilnic ”leapșa pe fapte bune”. În ultima vreme s-au transformat în Super Eroi de Crăciun și dau din mână în mână cutii magice cu cadouri pentru nevoiașii necunoscuți din România.

Campania „Super Eroi de Craciun” lansata in 24 octombrie de Asociația VOLUNTARI ÎN EUROPA a căpătat dimensiuni multiple. Între românii din diaspora și cei din țară s-au format, nu unul ci trei lanțuri de fapte bune. Cadourile sunt pregătite, transportate, distribuite și primite cu bucurie de destinatari.

”Suntem Moș Crăciun Secret. Misiunea noastră, a voluntarilor este simplă. Cumpărăm, pregătim, transportăm și distribuim din ușă în ușă cadouri. Ei, copiii săraci, bătrânii fără familie, oamenii în nevoie sunt Super Eroi tot anul. Duc greul vieții. De sărbători au nevoie de noi, iar noi le dezlănțuim bucuria. Împreună suntem mai buni și împreună facem minuni”, declară Adriana Mureșan, șofer de TIR și membru fondator al Asociației Voluntari în Europa.

Cadouri vor fi primi și copiii din centrele de autism din Dâmbovița, Teleorman și Timiș, dar și beneficiarii caselor de bătrâni din Tulcea, Brăila, Sălaj, Cluj, Vaslui și Harghita. Din Italia coletele sunt preluate de ACD Expres. Din Elveția, Franța, Germania sau Austria de echipa Ionuț-Iulian Transexpres, toate firme administrate de români din diaspora.

Cel mai eterogen, dar cel mai frumos grup de Super Eroi de Crăciun este cel al Transportatorilor Bucuriei, un grup de șoferi care s-a format pe Facebook în timpul stării de urgență din pandemia Covid19.

Grupul a rămas dedicat ajutorului umanitar, dar acum se concentrează pe bucuria transportării cadourilor de Crăciun.

Până pe 10 decembrie oricine poate fi Super Erou de Crăciun. Poate descărca de pe pagina campaniei modelul de scrisoare pentru destinatari și poate identifica punctele de colectare a cadourilor.
Linkuri utile ale campaniei Super Eroi de Crăciun:

Pagina oficială a campaniei http://eroidecraciun.ro/
Lansarea campaniei în 24 Octombrie 2020 (Facebook) și
Instrucțiuni privind cutia magică pentru copii (Youtube)
Instrucțiuni privind cutia magică pentru bunici și seniori (Youtube)
Implicarea transportatorilor profesioniști

Articole similare

Close