EvenimentVremea

Ruperea de nori a lasat in urma pagube la Zalau | In Jibou acoperisul unui bloc a fost zburat de vant

Ruperea de nori de astazi a lasat in urma pagube in mai multe localitati din judetul Salaj. In Zalau vantul puternic a rupt mai multi arbori, care in cadere au rupt si fire de electricitate. Cel mai puternic afectat in urma vijeliei este orasul Jibou. Acolo vantul extrem de puternic a smuls acoperisul unui bloc si l-a purtat cativa zeci de metri, pana in cimitirul de peste drum.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Salaj, in urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase imediate (COD PORTOCALIU) de tip nowcasting din această după masă, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină pe raza a 9 Uat-uri (Zalău, Jibou, Ileanda, Crișeni, Someș Odorhei, Coșeiu, Sărmășag, Măieriște și Carastelec) la un număr de 30 intervenții, în decursul a numai patru ore.

Situații de urgență au fost generate de manifestarile meteorologice periculoase și au cuprins intervenția pompierilor pentru degajarea arborilor/stălpilor căzuti pe firele electrice/partea carosabilă sau acoperișuri, degajarea unor elemente de constructie la acoperișurile avariate a unor imobile, sau chiar și la un incendiu petrecut în localitatea Măieriște unde o casă a fost lovită de trăznet.
Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situațiile gestionate nu au fost înregistrate victime.

Articole similare

Close