Din OrasStirea cititorului

S-au CIUNTit copacii din centrul orasului | Patru arbori sanatosi, rași de pe spatiul verde

Municipiul Zalau sau „orasul de la poalele Mesesului” devine tot mai sarac in spatii verzi. Indiferent de cine s-a aflat pe „cel mai inalt scaun” din Primarie, nu a batut pasul in retragere cand a venit vorba de taiat arbori, de cele mai multe ori, sanatosi.

Urmarile acestor actiuni sunt vizibile si in centrul orasului, unde zilele trecute au cazut „victime” drujbelor, patru copaci sanatosi, ce erau amplasati pe trotuarul dintre statuia Wesselényi si Biblioteca Judeteana. Spatiul cu umbra a disparut, iar in urma taierilor au ramas doar cioturile, care dau de inteles ca nu se doreste replantarea altor pomi in zona. Intentia edilului Ionel Ciunt era clara inca din momentul in care s-a semnat proiectul de reabilitare al statuii Wesselenyi.

„Dorinta noastra este sa modernizam si sa facem in centrul orasului, o zona cat se poate de atractiva si de frumoasa, care sa ne reprezinte pe noi ca si comunitate. Din pacate vegetatia care exista acolo, brazii sunt chiar in fata unei cladiri monument istoric Cladirea Transilvania si dorinta noastra este sa punem in valoare aceasta constructie si toata zona, parcul central.” declara pentru graiulsalajului, primarul municipiului Zalau, in urma cu o luna.

Statuia Wesselényi urmeaza sa fie reabilitata in acest an, iar municipalitatea va cheltui pentru acest proiect aproape 85.000 de euro.

Vegetatia care incurca planurile primarului putea avea o cu totul alta soarta, daca se dorea si oficialii din conducere isi puneau imaginatia la bataie. In municipiul Timisoara, un copac de sase tone, din curtea spitalului municipal, a fost luat pe sus si mutat in parcul de alaturi, pentru ca pe locul unde a crescut, urma sa se construiasca un buncar de radioterapie. Oficialii Primariei Timisoara sustin ca nu au fost constransi sa pastreze copacul si aveau chiar si aviz de taiere, dar au decis sa-l mute.

Articole similare

Close