Eveniment

S-au urcat la volan, desi au consumat alcool | Acum s-au ales cu dosare penale

Timp de două zile, poliţiştii din Sălaj au constatat patru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Dintre acestea două infracţiuni au fost de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, iar alte două au fost de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. În toate cazurile au fost întocmite dosare penale. 

Prima infracţiune a fost constatată la data de 18 ianuarie a.c., ora 16.15. Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Sânmihaiu Almaşului au oprit, pentru control, o autoutilitară care circula pe Drumul Naţional 1F, prin localitatea Poarta Sălajului.

La volanul maşinii a fost identificat un bărbat de 55 de ani, din judeţul Cluj.

Testarea cu aparatul alcooltest a evidenţiat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La scurt timp (18 ianuarie a.c., ora 17.05), poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Nuşfalău au depistat în localitatea Boghiş un autoturism condus de un tânăr de 31 de ani, din comuna Halmăşd.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că tânărul nu avea dreptul de a conduce autovehiculele pe drumurile publice, întrucât permisul de conducere era anulat din anul 2021, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul fără permis.

Seara (18 ianuarie a.c., ora 23.05), poliţiştii Serviciului Rutier au identificat în trafic, prin localitatea Derşida, un tânăr de 23 de ani, din judeţul Satu Mare, care conducea autoturismul, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ultima infracţiune a fost constatată de poliţiştii Biroului Rutier, miercuri, 19 ianuarie a.c. Un bărbat de 35 de ani, din municipiul Zalău, conducea autoturismul din direcţia străzii Voievod Gelu înspre strada Ioan Nechita, iar din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în scările unui bloc.

În urma impactului au rezultat pagube materiale.

Din verificări a reieşit că şoferul avea suspendat dreptul de a conduce autovehiculele pe drumurile publice, pentru 30 de zile, ca urmare a unei depăşiri neregulamentare.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor, materialul probator va fi înaintat unităţilor de parchet competente, cu propuneri legale.

Articole similare

Close