Eveniment

SALAJ: Drumuri blocate de ape si case inundate | A fost emisa atentionare de COD PORTOCALIU de vreme severa – VIDEO

Vremea severa continua sa produca pagube in judetul Salaj. In ultimele ore, mai multe case din localitatea Recea au fost inundate, iar centrul comunei Hereclean este paralizat, dupa ce o portiune de drum a fost inghitita de ape.

Drumul National 1F, pe raza localitatii Hereclean, este blocat pe o distanta de aproximativ 30 de metri. Acolo s-au deplasat pompierii din Zalau cu trei motopompe, pentru a evacua apa ce s-a acumulat pe carosabil, iar dupa mai bine de o ora, circulatia rutiera a fost reluata in zona.

De asemenea, pompierii salajeni au fost solicitati sa intervina si in localitatea Recea. Acolo, in urma ploilor torentiale, cinci gospodarii au fost inundate, iar santurile de scurgere nu au mai facut fata, drumuri intregi fiind inghitite de ape.

In urma cu putin timp, meteorologii au emis o noua atentionare de COD PORTOCALIU de vreme severa imediata, zonele afectate fiind Pericei, Hereclean, Varsolt, Crasna si Mesesenii de Jos. In intervalul orar 16,30-18, in zonele mentionate sunt asteptate averse torentiale ce vor acumula 40-50 l/mp, dar si grindina de mici dimensiuni.

Imediat dupa avertizarea emisa de ANM, cetatenii din zonele afectate au primit notificari prin serviciul RO-ALERT, prin care erau avertizati despre riscurile iminente.

Articole similare

Close