Din Oras

SALAJ | Nu a respectat izolarea si a fugit de doua ori din carantina. Acum e in arest

Un tanar in varsta de 28 de ani din judetul Salaj le-a cam dat de furca autoritatilor dupa ce in nici o luna de zile nu a respectat izolarea la domiciliu iar mai apoi a reusit sa fuga de doua ori din centrele de carantina in care a fost plasat. S-a ales acum cu dosar penal si a fost retinut pentru 24 de ore. Urmeaza sa fie prezentat judecatorilor cu propunere de arestare preventiva.

Conform politistilor, tânărul s-a întors din Regatul Unit al Marii Britanii la data de 18 martie și a fost izolat la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Cel în cauză nu a respectat măsura, fiind depistat de polițiști în centrul municipiului Zalău, la data de 27 martie, motiv pentru care a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

O zi mai târziu, tânărul a părăsit centrul de carantină, fiind identificat de polițiști la o locuință din municipiul Zalău și plasat din nou în carantină pentru 14 zile. Pe numele lui a fost intocmit atunci dosar penal pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Dar nici asa tanarul nu s-a linistit.

La data de 10 aprilie acesta a părăsit din nou centrul de carantină, fiind prins de un echipaj de jandarmi într-o benzinărie din Zalău.

Față de tânăr s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru comiterea a două infracțiuni de Zădărnicire a combaterii bolilor.

În baza ordonanței de reținere emisă de polițiști, cel în cauză a fost reținut, luni, 13 aprilie a.c., și depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sălaj, iar marți (14 aprilie a.c.) va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj în vederea luării unei măsuri preventive.

Articole similare

Close