Eveniment

SALAJ: Peste 200 de „soferi” fara permis prinsi de politisti intr-un an

Inconstienta a ajuns la cote alarmante in judetul Salaj. In ultimul an, oamenii legii au depistat pe soselele din judet, nu mai putin de 217 „soferi” care s-au urcat la volan. fara a detine permis de conducere sau cu permisul suspendat. La un simplu calcul, in 2019, politistii au prins, in medie, o persoana pe zi, care s-a urcat la volan, desi nu avea drept de a conduce.

Conform unei informari emise de IPJ Salaj, ultima fapta de acest gen a fost constatata la data de 12 ianuarie 2020. Atunci, politistii au identificat in trafic un barbat din comuna Garbou, care conducea un autoturism pe DN1C pe directia Baia-Mare – Dej. La controlul documentelor, oamenii legii au constatat ca „soferul” avea dreptul de a conduce suspendat, pentru o abatere la regimul circulatiei, comisa in luna decembrie.

„Reamintim conducătorilor auto că o astfel de faptă constituie infracţiune şi se pedepseşte, conform Codului Penal, cu închisoarea de la unu la cinci ani.” transmit reprezentantii IPJ Salaj.

De asemenea, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă.

Articole similare

Close