Eveniment

SALAJ | Trei cazuri penale dupa finalul campaniei electorale | Un dosar deschis pentru CORUPEREA ALEGATORILOR

De la încheierea campaniei electorale şi până în prezent au fost înregistrate opt sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni.

Din verificările efectuate, în trei cazuri au fost întocmite dosare penale. Dintre acestea, un dosar a fost întocmit pentru fals intelectual și instigare la fals intelectual, unul pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi unul de coruperea alegătorilor.

În alte două cazuri, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, una pentru continuarea propagandei electorale pe o reţea de socializare şi una pentru fotografierea buletinului de vot de către alegător în timpul exercitării dreptului la vot.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară în continuare activităţi în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale au fost asigurate rezerve și echipe operative, pregătite să intervină.

Ministerul Afacerilor Interne incurajeaza cetatenii sa sesizeze orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112!

Articole similare

Close