Eveniment

Salajean „facut” 50 de mii de lei, de cinci pirande | Scenariul dupa care au actionat femeile

Un salajean a ramas fara banii „de la saltea” dupa ce in fata portii lui a aparut o masina, plina cu femei, care sustineau ca li s-a stricat motorul. De buna credinta, barbatul le-a ajutat, insa abia cand s-a intors in casa si a gasit toate lucrurile rascolite, si-a dat seama de cele petrecute.

Totul s-a intamplat marti, in localitatea salajeana Garcei. Femeile au actionat dupa un scenariu bine pus la punct, iar pagubitul nu si-a dat seama nici macar o secunda ce se intampla in spatele lui. Cele cinci pirande au oprit masina in fata casei barbatului, au ridicat capota masinii si i-au cerut acestuia apa pentru motor.

In timp ce barbatul mergea cu una dintre femei la fantana, pentru a umple o sticla cu apa, si ii distragea atentia, o alta a intrat in casa, de unde a furat suma de 50.000 de lei si 100 de euro.

Pagubitul si-a dat seama de cele intamplate, abia cand a intrat in locuinta, unde a gasit toate lucrurile rascolite. Barbatul insa, a retinut numarul de inmatriculare al masinii si pus mana imediat pe telefon pentru a-i anunta pe oamenii legii de cele intamplate.

Autoturismul a fost dat in atentie la nivel national, iar acesta a fost vazut pe raza localitatii Calinesti, judetul Valcea, de catre un politist sibian, aflat in timpul liber. Acesta a pornit imediat in urmarirea autoturismului, anuntandu-si totodata colegii de la rutiera.

Pirandele au fost trase pe dreapta pe raza localitatii Calimanesti de catre un echipaj din cadrul IPJ Valcea, iar in urma controlului efectuat in interiorul masinii, politistii au gasit sumele de bani sustrase, dar si alte bunuri

Cele cinci femei au fost duse la sediul IPJ Salaj, unde au fost audiate. In urma documentarii activitatii infractionale, toate cele 5 femei au fost arestate preventiv, pentru 30 de zile.

Articole similare

Close