EvenimentVremea

Salajul sub COD GALBEN de vreme severa pana Vineri | Ce fenomene meteo sunt asteptate

Judetul Salaj se afla sub incidenta unui cod galben de instabilitate atmosferica accentuata, emis de meteorologii ANM. Atentionarea intra in vigoare de la ora 17 si este valabila pana vineri la ora 11.

În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș și zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și Moldovei, precum și în nordul Carpaților Orientali, temporar se vor semnala averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, izolat, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, pana vineri la ora 24, pe raurile Someş – afluenții mici aferenți sectorului aval, Crasna si Barcau, hidrologii au emis o atentionare COD GALBEN. In zonele mentionare exista risc de viituri, cresteri rapide ale nivelului apei si se pot produce scurgeri, torenti, si viituri rapide pe raurile mici.

In urma cu doi ani

In urma cu doi ani, pe 28 mai o rupere de nori a cauzat pagube majore in intreg judetul. La Zalau bucatile de grindina cazute, de dimensiunea unui ou, au distrus zeci de masini si acoperisuri. Mai mult decat atat, trei persoane au ajuns la urgente cu luxatii, dupa ce au alunecat pe gheata acumulata pe trotuare. Si acoperisul prefecturii a fost distrus dupa ceea ce a inceput ca o ploaie de vara, dar s-a transformat rapid intr-un potop.

Acoperisul Prefecturii, distrus in proportie de 90 la suta, de grindina cazuta la Zalau – VIDEO

Masini si acoperisuri distruse de grindina | O furtuna de cateva minute a facut prapad in Zalau – VIDEO

Articole similare

Close