Din OrasEveniment

Sase persoane retinute de politistii din Zalau in 10 zile | Au fost aplicate si peste 500 de amenzi

Polițiștii din Zalău au continuat acțiunile pentru siguranța cetățenilor, prevenirea faptelor antisociale, menținerea ordinii și liniștii publice, dar și pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Șase persoane au fost reținute și peste 560 de sancțiuni au fost aplicate.

În perioada 8-17 februarie, polițiștii de ordine publică, de proximitate, investigații criminale și de la structura de poliție rutieră, din cadrul Poliției Municipiului Zalău, împreună cu colegii lor de la Secția 1 Poliție Rurală Zalău au acționat cu efective mărite pentru siguranța cetățenilor, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale.

În acest context, polițiștii au documentat activitatea infracțională în cinci cauze penale care au avut ca obiect infracțiuni la regimul circulație rutiere, dar și de natură judiciară (tâlhărie calificată și violență în familie). Șase persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 65 de ani, din județul Sălaj, bănuite de comiterea faptelor au fost reținute.

Au fost constatate șase infracțiuni, dintre care cinci la regimul circulației rutiere, fiind soluționate nouă dosare penale.

De asemenea, pentru neregulile constate, polițiștii de ordine publică au aplicat 324 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 69800 lei.

Din totalul sanctiunilor aplicate, 89 au fost la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, 82 la Legea 55/2020, 10 la Ordonanța de Urgentă 97/2005 privind domiciliul și reședința, iar diferența au fost aplicate la alte acte normative.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație grave, polițiștii Biroului Rutier au desfășurat zilnic acțiuni în teren, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 244 de amenzi, dintre care 235 au fost la regimul circulației rutiere, iar diferența au facut obiectul altor abateri, valoarea acestora fiind de 42340 lei.

Totodată, în perioada de referință, ca măsură complementară, polițiștii de ordine publică și rutieră au reținut 17 permise de conducere, pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, defecțiuni tehnice, depășire neregulamentară și nerespectarea culorii roșii a semaforului electric.

Tot pentru abateri de la normele rutiere au fost reținute și 16 certificate de înmatriculare.

Articole similare

Close