Din Oras

Scolile din 6 localitati salajene vor incepe orele in scenariul GALBEN | Zalaul, aproape de acelasi scenariu

A ramas mai putin de o saptamana pana la inceperea noului an scolar, iar conform ratei de incidenta a cazurilor de COVID-19 raportate la 1000 de locuitori, scolile din sase localitati salajene vor incepe cursurile dupa scenariul GALBEN. Este vorba despre localitatile Lozna, Agrij, Mirsid, Boghis, Romanasi si Napradea. Municipiul Zalau se incadreaza, deocamdata, in SCENARIUL VERDE, in care toti elevii se vor intoarce la scoala in data de 14 septembrie

În scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

In SCENARIUL ROSU, toți elevii vor face cursuri online. Acesta va fi folosit pentru localitățile cu o incidență mai mare de 3/1.000 de locuitori.

In municipiul Zalau, scolile vor functiona conform scenariului VERDE, pentru ca aici rata incidentei cazurilor de COVID-19 la 1000 de locuitori este de 0,80.

Articole similare

Close