National

Scolile se vor redeschide LUNI | Klaus Iohannis „Pregatiti copiii pentru scoala”

Scolile se vor redeschide incepand de luni, 8 februarie. Decizia a fost luata astazi, in urma unei sedinte la Palatul Cotroceni si a fost anuntata de presedintele Klaus Iohannis. Astfel, majoritatea copiilor vor merge la ore incepand cu al doielea semestru, insa în funcție de mai multe scenarii pe baza datelor epidemiologice din fiecare localitate in parte.

Exista trei scenarii luate in calcul de autoritati: scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori; scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori, scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori.

Atunci cand se ajunge la o rata de infectare de 6, localitatea se carantineaza. Asta inseamna scenariul rosu si online toata lumea.

„Evident trebuie sa respectam si situatia din fiecare localitate. Pentru fiecare localitate si pentru fiecare scoala trebuie luate masuri stricte, pentru ca noi ne dorim ca scoala sa se desfasoare in conditii sigure, si pentru copii si pentru dascali. In consecinta, in localitatile in care sunt putine cazuri de COVID-19, in asa-numitul scenariu verde, toti copii merg fizic la scoala. In localitatile in care sunt ceva mai multe cazuri, asa-numitul scenariu galben, acolo copiii de gradinite merg fizic la gradinite, elevii din clasele I-IV merg fizic la scoala si din ciclul secundar merg doar copiii de clasa a VIII-a, care sustin examene si din liceu merg copiii din clasa a XII-A, care se pregatesc pentru bacalaureat” a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Articole similare

Close