Din Oras

Situatie Coronavirus | 18 angajati ai Spitalului Judetean din Zalau, infectati cu SARS-CoV-2

Pandemia este departe de a se fi terminat, iar virusul nu tine cont de nimic atunci cand loveste. Nici cei din linia intai nu scapa, asa se faca ca pana acum 18 angajati ai Spitalului Judetean de Urgenta din Zalau au fost depistati pozitiv cu COVID-19. In prezent un singur angajat al unitatii sanitare se afla in izolare la domiciliu.

Reprezentantii spitalului spun ca niciun angajat nu ar fi contractat virusul din spital.

„Din punct de vedere epidemiologic, nu s-a putut demonstra in niciun caz de infectie cu virusul SARS-CoV-2 din randul angajatilor, ca imbolnavirea cu boala COVID-19 a personalului medical sau auxiliar s-a realizat in cadrul institutiei. […] Angajatii infectati cu virusul SARS-CoV-2 fiind depistati pozitiv la intoarcerea din concediu” au transmis reprezentantii spitalului, pentru zalau24.

Spitalul Judetean de Urgenta din Zalau se afla printre putinele unitati sanitare din tara in care nu a fost depistat un focar de infectie in randul angajatilor sau in randul pacientilor.

Mai mult, unitatea medicala pune la dispozitie testarea gratuita a personalului care revine din concediu.

In prezent, in judetul Salaj mai exista 137 de cazuri pozitive, din care 97 de pacienti care prezinta forme medii ale bolii, 38 cu forme usoare si 2 bolnavi internati pe sectia ATI.

Articole similare

Close