Eveniment

Sofer beat, fara permis si cu numere false, oprit dupa 25 de focuri de arma | Un glont a atins un pasager- FOTO

Un tanar de 25 de ani a fost retinut de politisti, dupa ce a condus beat, fara permis de conducere si cu numere de inmatriculare false.

Totul a inceput dupa un apel la 112, prin care politistii au fost anuntati despre un sofer care circula haotic pe bulevardul din oras.

La scurt timp, toate echipajele s-au mobilizat pentru identificarea acestuia. Autoturismul a fost reperat, insa nu a respectat semnalele agentilor, continuandu-si drumul.

Imediat, un alt echipaj rutier a format un baraj pentru a-l opri, insa si de aceasta data a trecut, unul dintre politisti fiind nevoit sa sara din fata autoturismului pentru a nu fi lovit.

Tanarul a fugit zeci de kilometri cu politistii pe urme cu foarte multe momente critice, în care șoferul fugar ce rula cu viteză era pe punctul să producă mai multe accidente grave, punând în pericol atât pe ceilalți șoferi și pietoni.

Potrivit Sindicatului Europol, politistii au fost nevoiti sa traga 25 de cartuse in aer, pentru a-l soma sa opreasca, insa fara rezultat. In cele din urma, oamenii legii au tras ultimele cartuse inspre rotile autoturismului.

Alti doi tineri se aflau in autoturism, pe bancheta din spate. Unul dintre acestia a fost atins de un glont.

După ce a văzut că are mai multe echipaje pe urmele sale, șoferul fugar a ieșit de pe carosabil și a intrat într-o pădure, pe un drum foarte accidentat. Chiar dacă pe moment i-au pierdut urma, datorită mobilizării exemplare a polițiștilor, au găsit autoturismul abandonat și l-au identificat la scurt timp pe șofer care a fugit, potrivit Europol.

Motivul acestei goane dramatice l-a reprezentant alcoolemia de 0,83 mg/alcool in aerul expirat, faptul că nu deținea permis de conducere, că a condus un autoturism neînmatriculat și că a condus un autoturism cu numere false. Pe parcursul urmăririi însă, pentru faptul că și-a expus cei doi prieteni, care erau pe bancheta din spate, riscului de a fi împușcați s-a reținut și infracțiunea de tentativă la omor. Iar pentru că a încercat să îi ia pe capotă pe polițiștii care i-au efectuat semnalele de oprire, se impune și reținerea infracțiunii de ultraj.

Articole similare

Close