Eveniment

Sofer prins cu 207 km/h in afara localitatii Simleu Silvaniei | Un altul a fost prins beat, circuland cu peste 180 km/h

Polițiștii din Șimleu Silvaniei au depistat la sfârșitul săptămânii trecute un bărbat, de 40 de ani, care circula în afara localității Șimleu Silvaniei cu viteza de peste 200 km/h, deși pe sectorul de drum respectiv limita de viteză era de 70 Km /h. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, iar permisul de conducere i-a fost suspendat.

În perioada 2-4 iulie, polițiștii din Șimleu Silvaniei au derulat acţiuni punctuale, în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv viteza, sub cele 2 forme (neadaptată condițiilor de drum/trafic sau neregulamentară) și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunii a fost depistat un bărbat de 40 de ani, din judeţul Sălaj, care circula cu autoturismul pe Drumul Național 1H, în afara localității Șimleu Silvaniei, cu viteza de 207 km/h, deși pe sectorul de drum respectiv limita de viteză era de 70 Km /h.

Față de acesta, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2900 lei. Ca măsură complementară, permisul de conducere i-a fost reţinut pentru 90 de zile.

Pe același sector de drum a fost depistat de polițiști și un tânăr de 31 de ani, tot din județul Sălaj, în timp ce conducea motocicleta cu viteza 186 Km/h. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pentru neregulile constatate în trafic, în perioada de referință, polițiștii au aplicat 83 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 24070 lei.

Dintre acestea, 47 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, o sancțiune pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar diferenţa au constituit alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere, dintre care nouă pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, unul pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, iar  trei pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

Totodată, au fost retrase și două certificate de înmatriculare, pentru neîndeplinirea unor obligații legale.

Articole similare

Close