Eveniment

Soferi bauti, drogati sau fara permis de conducere, prinsi de politistii salajeni

Şase infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost constatate de poliţiştii din Sălaj, la sfârşitul săptămânii trecute, ca urmare a supravegherii traficului rutier. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale.

Prima infracţiune a fost constatată de poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Crasna, sâmbătă, 19 martie, la ora 19.55. Un bărbat, din comuna Crasna, conducea autoturismul pe Drumul Judeţean 108 G, iar în localitatea Crasna a fost oprit de poliţişti.

La testarea cu alcooltestul s-a evidenţiat o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Seara, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit, pentru control, un tânăr, de 24 de ani, din comuna Crasna, care conducea autoturismul, pe Drumul Judeţean 191 C, prin localitatea Crasna.

Testarea cu aparatul Drugtest  a evidenţiat prezenţa unor substanţe psihoactive.

Şoferul a fost condus la spital, pentru recoltare de probe biologice, în vederea determinării cantităţii de substanţe psihoactive din organism.

Altă infracţiune la regimul circulaţiei rutiere a fost constatată de poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Hida. În noaptea de 19 spre 20 martie, un jibouan a fost depistat în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Creaca, deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cateva ore mai tarziu, poliţiştii din din Cehu Silvaniei au identificat în trafic un tânăr, de 20 de ani, din comuna Mirşid, în timp ce conducea autoturismul pe strada Gheorghe Pop de Băsești, din localitate.

Din verificările efectuate a reieşit că şoferul avea permisul de conducere suspendat din data de 9 martie a.c., pentru neprezentarea în 24 de ore la sediul poliţiei, ca urmare a producerii unui eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În aceeaşi zi, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au oprit, pentru control, un autoturism care circula pe Bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău.

La volanul maşinii a fost identificat un tânăr, de 31 de ani, din Zalău.

Testarea cu aparatul Drugtest a evidenţiat o valoare pozitivă.

Ultima infracţiune rutieră a fost constatată tot de poliţiştii din cadrul Biroului Rutier, duminică. Un tânăr, de 28 de ani, din Zalău, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Naţional 1F, pe direcţia Cluj Napoca-Zalău, cu o alcoolemie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate unităţilor de parchet competente cu propuneri legale.

Acţiunile poliţiştilor menite să-i conştientizeze şi să-i determine pe toţi participanţii la trafic să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră, vor fi continuate de poliţiştii din întreg judeţul, în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie şi asigurării unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

Articole similare

Close