Eveniment

Soferi bauti sau drogati depistati in trafic de politistii salajeni

Un conducător auto din Maramureş a fost oprit, pentru control, de poliţiştii din Cehu Silvaniei. Alcooltestul a indicat o valoare de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la Centrul de Permanență Cehu Silvaniei, pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, faptă prevăzută de Codul Penal.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă, pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

In alt caz, un tanar de 25 de ani, care se deplasa cu masina prin localitatea Ileanda a fost oprit de politisti pentru control.

Acesta a fost testat cu alcooltestul, rezultatul fiind negativ. Întrucât tânărul prezenta un comportament suspect, poliţiştii l-au condus la spital, pentru recoltare de probe biologice, iar în urma analizelor s-a evidenţiat o valoare pozitivă, pentru THC.

Poliţiştii continuă cercetările pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Articole similare

Close