Eveniment

Soferi bauti sau fara permis, prinsi de politistii salajeni

Weekend incarcat pe soselele din judet. Politistii au depistat in trafic soferi care fie s-au urcat la volan dupa ce au consumat alcool, fie fara permis de conducere.

La data de 27 martie, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Nușfalău, au depistat în trafic, în comuna Ip, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Ip, care în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că a consumat băuturi alcoolice, aparatul indicând o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcolemiei.

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiuni de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Tot duminică, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei au depistat în trafic, pe o stradă din în orașul Șimleu Silvaniei, un autoturim condus de un bărbat tânăr de 22 de ani, din orașul Șimleu Silvaniei.

Din primele verificări, polițiștii au constatat faptul că, băbatul nu deținea permis de conducere pentu nicio categorie. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, refuzând atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis și pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

Cateva ore mai tarziu, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cehu Silvaniei, au depistat un tânăr de 25 de ani, din județul Maramureș care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism și o remorcă, pe strada Gării din Cehu Silvaniei, fără a deține permis de conducere corespuzător.

În aceeași zi, la ora 17, polițiștiii Serviciului Rutier au identificat, pe o stradă din localitatea Derșida, un bărbat de 58 de ani, din comuna Bobota, care conducea un moped, fără a avea permis de conducere.

O oră mai târziu, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Hida au oprit pe Drumul Național 1 G, în comuna Hida, un autoturism condus de un tânăr de 25 de ani. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare penale, iar la finalizarea cercetărilor acestea vor fi înaintate unităților de parchet competente cu propuneri legale.

Articole similare

Close