National

Spitalele din Romania, in criza de ser antiviperin | Toate loturile, la nivel national, expirate

In plin sezon estival, spitalele din tara se lupta cu o lipsa acuta de fiole cu ser antiviperin. La ora actuala, aproape nicio unitate medicala din Romania nu mai are pe stoc astfel de fiole, iar acolo unde inca se mai gasesc, serul este expirat de aproape o luna.

Desi s-a facut un necesar prin Directiile de Sanatate Publica si au fost plasate comenzi catre compania care detine pe stoc astfel de fiole cu ser antiviperin, acestea nu au fost livrate, pentru ca inca se asteapta autorizatia Agentiei Nationale a Medicamentului.

Directorul Unifarm, Adrian Ionel, a explicat pentru Europa FM ca „În acest moment în depozitele Unifarm avem stocuri pentru situații de urgență pentru acest ser antiviperin, urmând ca în perioada imediat următoare să mai sosească încă 300 de fiole de ser antiviperin. Această sincopă  s-a datorat nici Ministerului Sănătății, nici Unifarmului, nici spitalelor. A fost vorba de un lot pe care l-am primit ca și comandă, iar acest lot a fost declarat neconform.”

In urma cu o saptamana un copil de doar 10 ani a fost muscat de vipera la Raul Sadului, în județul Sibiu, insa serul antiviperin s-a gasit tocmai la Alba Iulia. Si acela era expirat.

Articole similare

Close