Din Oras

Sprijin pentru biserici de 350 de mii de lei de la Primaria Zalau | Sumele sunt nerambursabile

14 biserici de pe raza municipiului Zalău vor primi din partea Primăriei un sprijin financiar. Suma este de 350.000 de lei, 100.000 de lei pentru lucrări de construcții și 250.000 de lei pentru pentru susţinerea lucrărilor de reparaţii capitale, reparaţii curente şi lucrări de întreţinere, achiziţionarea de echipamente electrice, obiecte de inventar și utilități.

În urma anunțului de selecție a ofertelor de proiecte depuse de unitățile de cult, din luna septembrie, 15 biserici au depus proiecte, iar 14 dintre acestea au fost eligibile și vor primi sprijin financiar.

Toate proiectele au fost analizate de o comisie formată din consilieri locali și din angajați ai Aparatului Primarului, individual din punct de vedere a eligibilităţii, a tipului de lucrări pentru care s-a solicitat finanţare, a importanţei şi urgenţei justificării lucrărilor/utilităţilor precum şi a realizării acestora în perioada rămasă până la sfîrşitul anului, în sensul încadrării contractului de finanţare în bugetul anului 2022.

Sumele, potrivit regulamentului se acordă în baza unui contract de finanţare, iar pe lângă suma alocată de către Municipiul Zalău sub formă de sprijin nerambursabil fiecare unitate de cult va trebui să facă dovada unei contribuţii minime de 10% din suma primită şi să justifice utilizarea acestora prin documente, potrivit prevederilor contractului şi regulamentului.

Articole similare

Close