Administratie

Statii de incarcare a masinilor electrice in Zalau | Unde vor fi amplasate

Zalaul va avea patru statii de reincarcare a autoturismelor electrice. Investitia se ridica la suma de 867 000 lei, insa contributia din bugetul local este de doar 10%.

Astfel, in cadrul sedintei  de Consiliu Local din luna noiembrie, a fost aprobata aplicarea si in municipiul Zalau a programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in trasporturi si promovarea unui transport rutier nepoluant.

Conform proiectului, in Zalau ar urma sa fie amenajate patru statii de reincarcare a masinilor electrice, amplasate in doua puncte din oras. Mai exact, doua statii vor fi pe strada 22 Decembrie 1989 in parcarea primariei, iar alte doua, pe Bulevardul Mihai Viteazu, in parcarea Salii Sporturilor. Fiecare statie va fi echipata cu o priza si conectori de tip 2 pentru vehicule, pentru incarcarea in curent alternativ si pentru incarcarea in curent continuu.

Valoarea totala a proiectului este de 867 000 lei, insa 760 000 lei vin de la bugetul de stat prin Administratia Fondului pentru Mediu.

Articole similare

Close