AdministratieDin OrasPolitic

STOP VOT! Prezenta la urne in Zalau 36 la suta, mai mica decat la Europarlamentare

Urnele de votare s-au inchis, iar zalauanii nu prea au aratat ca le pasa. Din cei peste 56 de mii de zalauani, cu drept de vot, putin peste 20.000 au ales cine sa ii reprezinte pentru urmatorii patru ani. Au fost si solicitari pentru urna mobila: 69 de persoane au facut solicitari in acest sens. Prezenta la vot, asadar, in municipiul Zalau este de doar 36.20%. O prezenta sub media nationala (46%) si cu aproape 10 procente mai mica decat la alegerile Europarlamentare de anul trecut.

Impartiti pe grupe de varsta, in numar cel mai mare au votat, la fel ca anii trecuti, cei cu varste intre 45-64 de ani, urmati de cei cu varste intre 35-44 de ani si la mica diferenta se afla persoanele cu varsta de peste 65 de ani.

varste
sursa: prezenta.bec.ro

Si de aceasta data, tinerii intre 18-24 de ani sunt la coada clasamentului: mai putin de 2000 de persoane au mers sa voteze.

Cea mai mare prezenta la urne, in judetul Salaj, s-a inregistrat in localitatea Ugrutiu. 29 de persoane au votat pe listele suplimentar,e lucru care a dus la o prezenta la urne de 205,88%

Toate datele furnizate sunt partiale, conform prezenta.bec.ro

Articole similare

Close