Eveniment

Suspiciune de pesta porcina in comuna Maeriste

Suspiciune de Pesta Porcina Africana la un porc domestic din localitatea Doh, comuna Maeriste. Cazul a fost semnalat intr-o gospodarie din localitate, dupa ce teste virusologice ale DSVSA Salaj au evidentiat prezenta virusului in mai multe probe recoltate de la trei porci domestici.

Probele recoltate au fost transmise, pentru a fi confirmate, la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala din Bucuresti.

Nu mai putin de 19 porci, urmeaza sa fie sacrificati, pentru a preveni extinderea virusului. O comisie de evaluare, alaturi de inspectori din cadrul DSVSA Salaj, se vor deplasa la fata locului, in cursul zilei de vineri, pentru a lua masurile ce se impun in cazurile de suspiciune de Pesta Porcina. Dupa evaluarea animalelor, cel mai probabil, proprietarul exploatatiei va fi despagubit, pentru cele 19 porcine care mai exista in gospodarie.

Recent, trei noi cazuri de Pesta Porcina Africana la mistreti au fost confirmate, pe fondul de vanatoare Carastelec. Fondul este in zona afectata de virus, motiv pentru care nu se impune luare de masuri suplimentare.

Articole similare

Close