Eveniment

Tanar din Criseni, ARESTAT pentru o crima care a socat Anglia – VIDEO

Un tanar in varsta de 27 din localitatea Garceiu, comuna Criseni a fost arestat ieri in urma unei operatiuni a politistilor romani si britanici. Acestia au descins in apartamentul din Dej in care acesta locuia in chirie, fiind principalul suspect in cazul asasinarii unei femei din Marea Britanie in urma cu sase ani.

Sabou Cristian, care in momentul crimei avea 21 de ani si-a recunoscut fapta in fata anchetatorilor, dar a spus ca totul a fost accidental, deoarece s-a speriat de victima in momentul in care a patruns in locuinta ei pentru a fura lucruri de valoare.

Crima a socat Marea Britanie

Faptele odioase s-au intamplat in noaptea de 29 spre 30 decembrie 2013 in orasul Bosham din Anglia. Victima, Valeria Graves in varsta de 55 de ani,  era o artista respectata in comunitate, dar si proprietara unei galerii de arta. Anchetatorii spun ca femeia  a fost ucisa in conditii greu de imaginat, cu un ciocan,  de un barbat care ar fi intrat peste ea in casa. Pentru ca timpul trecea si nu apareau indicii despre criminal, s-a oferit la vremea respectiva chiar si o recompensa de 10 000 de lire pentru prinderea ucigasului. In anul 2014 a fost arestat un suspect in acest caz, insa a fost eliberat la scurt timp din lipsa de probe. Ulterior, politistii britanici au audiat  9500 de persoane pentru a contura in vreun fel profilul criminalului si a obtine indicii despre el. In urma cu un an insa, fosta sotie a lui Cristian Sabou, cand acesta era deja intors in Romania, a contactat pe facebook rudele victimei si le-au spus cine este asasinul. De atunci, anchetatorii l-au supravegheat indeaproape pe tanarul din Criseni, pana cand au reusit sa realizeze un probatoriu solid, iar ieri l-au saltat pe acesta dintr-un apartament din Dej.

Astazi, salajeanul a fost prezentat in fata judecatorului de la Curtea de Apel Cluj pentru confirmarea mandatului european de arestare. Acesta a fost de acord sa fie extradat in Marea Britanie pentru a fi anchetat insa a cerut ca dupa ce va fi condamnat sa se intoarca in Romania unde sa isi ispaseasca pedeapsa.

Articole similare

Close