Eveniment

Tanar din Zalau prins de radar cu 122km/h in Hereclean | Ce au mai descoperit politistii

Un tanar de 22 de ani din Zalau, a ramas fara permis pentru 90 de zile, dupa ce a fost prins de aparatul radar in timp ce se deplasa cu 122 km/h intr-o zona unde limita era de 70 km/h.

Totodată, tanarul a fost testat cu aparatul Drugtest, iar in urma testarii rapide ar exista suspiciunea ca tanarul sa fi consumat substante cu efect psihoactiv.

Conducătorului auto i-au fost fost prelevate probe biologice, în vedere stabilirii prezenței în organism a substanțelor cu efect psihoactiv.

Insa s-a dovedit in trecut ca o mare parte din testele rapide Drugtest folosite de politistii rutieri au dat erori. Din 17 șoferi care au ieșit pozitv la testul antidrog, din noiembrie anul trecut și până la sfârșitul lunii ianuarie, în jumatate din situații aceștia au demonstrat prin analize de sânge și urină că nu consumasera substanțe interzise.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub efectul substanţelor psihoactive.

În acest caz, conducătorul auto care a depășit limita legală de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancționat contravențional cu 9-20 de puncte amendă și cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Articole similare

Close