Eveniment

Tanara amendata cu 1000 de lei | A iesit din casa, desi era in izolare la domiciliu

O tanara din Jibou s-a ales cu o amenda de 1000 de lei, pentru ca a iesit din locuinta, desi se afla in autoizolare. Adolescenta s-a intors recent din Germania, stat unde au fost confirmate peste 500 de cazuri de imbolnavire cu COVID-19, iar conform Hotararii CNSSU, trebuia sa ramana in izolare la domiciliu 14 zile.

Vineri, o patrula mixta de politie a gasit-o pe tanara de 18 ani in autoturismul personal, cu motorul pornit, pe o strada din fata casei. Pentru ca nu a respectat masura izolarii, oamenii legii au sanctionat-o cu o amenda in valoare de DOAR 1000 de lei, chiar daca legea actuala prevede sanctiuni cuprinse intre 10.000 si 20.000 de lei, pentru persoane fizice si de la 25.000 lei la 30.000 lei pentru persoanele juridice.

„Aici vorbim de sancțiuni aplicate de poliție. Pe de altă parte, inspectorii sanitari pot aplica și ei amenzi, cuantumul acestora fiind mult mai mare (de până la 20.000 de lei). Nerespectarea normelor de carantină și/sau izolare la domiciliu poate duce și la pedepse mai drastice – dosare penale și pedepse cu închisoarea.” se arata intr-un comunicat al Institutiei Prefectului Salaj

De asemenea daca o persoana nu a respectat masurile de prevenire sau combatere a bolilor contagioase, iar acest lucru a dus la răspândirea unei asemenea boli, fapta se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Articole similare

Close