Eveniment

Tanara care si-a vandut copilul, pusa in libertate, sub control judiciar

Tanara din Fildu de Sus, care si-ar fi vandut nou-nascutul, a fost eliberata de magistrati, fiind pusa sub control judiciar, pentru o perioada de 60 de zile. Aceeasi masura a fost stabilita si in cazul barbatului din Huedin, care i-a propus salajencei sa isi vanda copilul. Pe toata durata a controlului judiciar cei doi au interdictia de a parasi localitatea de domiciliu si trebuie sa se prezinte la sediul politiei, ori de cate ori li se solicita acest lucru.

Totul s-ar fi inceput in luna iulie 2019, atunci cand tanara, in varsta de 20 de ani, din Fildu de Sus, a dat nastere unui copil, la Spitalul Orasenesc Huedin. Acolo, un barbat in varsta de 54 de ani, din Huedin, i-ar fi propus tinerei mamici, la insistentele unor persoane din anturaj, sa isi vanda copilul in schimbul sumei de 15.000 de lei. Plata urma sa se faca in doua transe, 1.000 de euro la emiterea certificatului de nastere, urmand ca restul sumei sa o primeasca in momentul in care copilul va avea un an. Pentru ca totul sa para legal, cei doi au complotat sa declare ca barbatul este tatal biologic al nou-nascutului. Mai mult, acestia ar fi mers la Starea Civila, unde ambii ar fi dat o declaratie pe propria raspundere, care confirma acest lucru.

Cazul a ajuns in atentia DIICOT, dupa ce anumite persoane din anturajul celor doi ar fi divulgat „tranzactia” ce urma sa se efectueze.

Conform unor surse, in dosarul instrumentat de DIICOT, pe langa cei doi „parinti” care au incercat sa tranzactioneze un copil, mai sunt implicate alte trei persoane: un barbat in varsta de 26 de ani, din localitatea Dannenberg Elbe, Germania, fiind cercetat pentru trafic de minori, o femeie in varsta de 47 de ani, din Campeni, judetul Alba, fiind cercetata pentru complicitate la infracțiunea de trafic de minori, respectiv o femeie in varsta de 57 de ani, din comuna Belis.

Articole similare

Close