Eveniment

Tanara din Zalau infectata cu HIV, obligata sa se prostitueze | „Clientii”, cautati pentru analize

Autoritatile din Sălaj sunt in alerta dupa ce au salvat ieri din mainile a trei proxeneti o tanara de 23 de ani infectata cu HIV. Procurorii spun ca cei trei barbati au obligat-o pe tanara in ultimele 3 luni sa intretina relatii sexuale contra cost cu zeci de barbati din intreg judetul, iar atunci cand incerca sa se opuna, o amenintau ca ii vor abuza sexual copiii.

Mai mult, in timpul descinderii, tanara le-a marturisit anchetatorilor ca de trei luni nu a mai avut acces la tratamentul pentru hiv si prezinta si simptome de imbolnavire cu COVID 19. Aceasta a fost plasata in carantina intr-unul dintre centrele din judet, iar autoritatile fac apel la toti barbatii care stiu ca in ultimele 3 luni au apelat la serviciile ei, sa isi faca analizele pt HIV si sa ia legatura cu Directia de Sanatate Publica pentru a fi testati si pentru COVID-19.

Cei trei proxeneti au fost arestat preventiv pentru 30 zile.

Comunciatul integral al DIICOT:

La data de 16.03.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților P.M.R., P.M.M. și P.E.B., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.

În cauză s-a stabilit că, în perioada decembrie 2019 – martie 2020, prin amenințare, șantaj și umilire, inculpatii P.M.R., P.M.M. și P.E.B. au determinat o victimă de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, să se prostitueze, în diferite locații de pe raza județului Sălaj, deși aceasta este diagnosticată ca fiind purtătoare a virusului HIV.
Inculpații dețineau controlul total asupra persoanei vătămate și o tratau ca pe un sclav aducător de profit, însușindu-și nu numai banii câștigați de aceasta din prostituție, dar și limitându-i posibilitatea de mișcare. Pentru a o umili și a-i demonstra autoritatea pe care o dețin asupra sa, unul dintre inculpați i-a cerut victimei să iasă din casă și să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte și iarnă, sub amenințarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei.  
Aceasta a fost astfel obligată să întrețină relații sexuale cu diferite persoane, în schimbul unor sume de bani negociate de la caz la caz cu clientul, cuprinse între 150 lei și 200 lei pentru o oră, iar în situația deplasării la domiciliul clientului de 300 de lei plus transportul cu taxiul, tarif stabilit de către inculpați.
Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezultă că victima este înregistrată ca fiind diagnosticată cu virusul HIV din 18.05.2018 și până în prezent aceasta nu a respectat indicațiile medicale de dispensarizare și tratament și a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreținerea de relații sexuale neprotejate cu acestea.
La data de 15.03.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Sălaj au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpaților, moment în care partea vătămată a afirmat că prezintă simptome de coronavirus. Din cauza situației de fapt din care rezulta că victima a intrat în contact cu foarte mulți bărbați într-un interval foarte scurt de timp, s-a solicitat sprijinul Direcției de Sănătate Publică Sălaj, care împreună cu medicii Spitalului Județean de Urgență Zalău au hotărât trimiterea acesteia, pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru de carantină, perioadă în care i se vor efectua și o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV.
Persoanele care au cunoștință cu privire la faptul că ar fi apelat la serviciile persoanei vătămate sunt rugate să contacteze procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj și să efectueze de urgență analize pentru a stabili dacă au fost sau nu infectate cu virusul HIV.  
La data de 15.03.2020, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza municipiului Bucureşti, în urma căreia au fost ridicate 7 telefoane mobile, 7 cartele telefonice, mai multe înscrisuri şi fotografii, un card bancar şi suma de 850 de lei.
La data de 16.03.2020, cei trei inculpați vor fi prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Articole similare

Close