AdministratieVideo

Tărâmul fără „stăpân” | Drumul a rămas neasfaltat pentru ca Sălajul se lua după o hartă greșită – VIDEO

O portiune de aproximativ 600 de metri aflata la limita dintre judetele Cluj si Salaj a ramas neasfaltata, pentru ca…nu s-a stiut cui ii apartine.

Modernizările s-au oprit întotdeauna acolo unde drumarii credeau că se termină judeţul lor. Recent, s-au facut noi măsurători și s-a stabilit că judetul vecin, Sălaj, se ghida până acum dupa hărți greșite, iar bucata de drum le apartine. Nu se stie insa cand va fi reabilitată.

Este vorba despre Drumul Judetean 109 care leaga Clujul si Salajul prin Vultureni si Hida. Zeci de ani, nimeni nu s-a atins de bucata respectiva de drum, pentru ca cele doua judete isi pasau responsabilitatea unul altuia. In tot acest timp, soferii care circula pe acolo, isi rup masinile pe un drum de pamant, plin de gropi si denivelari, care abia daca mai pot fi ocolite.

Recent, la cererea Clujului, s-au facut noi masuratori, care au stabilit ca hartile dupa care se ghida Salajul erau gresite, iar bucata de 600 de metri de drum le apartine. Lucru acceptat si asumat de Consiliul Judetean Salaj, care a demarat deja un proiect de reabilitare a intregii portiuni de drum care le apartine, dar totul este inca la nivel de documente, astfel ca nu se stie cand va fi turnat si asfalt.

Articole similare

Close