Eveniment

Tentativa de frauda in mediul online | Victimele primeau „citatii” sub inscrisurile Politiei Romane

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj a fost sesizat cu privire la existența mai multor cazuri de tentative de fraude online, prin mesaje de tip e-mail, în care anumite persoane și-ar fi atribuit identitatea unor persoane cu funcții de conducere din cadrul structurilor de aplicare a legii (Europol, Interpol, F.B.I sau Poliția Română).

În aceste cazuri, victimele sunt informate că fac obiectul unor presupuse proceduri judiciare ca urmare a accesării unor site-uri, în care sunt prezentate acțiuni cu un caracter sexual explicit, săvârșite de minori.

Persoanele bănuite ar fi solicitat plata unor sume de bani cu titlu de amendă penală, într-un termen scurt, sub sancțiunea demarării unei proceduri judiciare și emiterii unui mandat de arestare preventivă pe numele destinatarului emailului.

În situația în care primiți astfel de e-mail-uri nesolicitate, vă recomandăm să nu răspundeți, să nu accesați eventualele linkuri sau atașamente și să vă adresați celei mai apropiate unități de poliție sau online pe portalul de petiții al Poliției Române https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online, selectând unitatea teritorială de poliție, pe raza căreia domiciliați.

Poliția Română recomandă să nu comunicați date personale ori financiare către persoane necunoscute care vă contactează în mediul online. De asemenea, să nu deschideți fișiere primite de la persoane necunoscute.

citatie falsa
foto: IPJ Salaj

Articole similare

Close