Din OrasDivertisment

Terapie prin Arta la Spitalul din Zalau | Tinerii au adus zambetul pe buzele cadrelor medicale si a pacientilor – VIDEO

Spitalul Judetean de Urgenta din Zalau a dat startul programului creativ Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy, cu activități dedicate creșterii stării de bine a oamenilor din spitale. Prima activitate a fost o serie de interacțiuni artistice itinerante prin care actorii din echipa proiectului au făcut cunoștință cu cei din personalul
spitalului și i-au provocat să își folosească spontaneitatea și creativitatea.

Timp de o saptamana au fost puse „in scena” din spital instalații artistice, a fost organizat chiar si un concert în aer liber și se vor face pregătiri pentru reamenjarea curții cu spații verzi relaxante, cu ajutorul unui arhitect.

„Suntem tare încântați de colaborarea cu Spitalul Județean Zalău, ne bucurăm să fim aici pentru prima dată. Prima zi a fost ca o explozie de energie. Actorilor le-a fost tare dor de momentele artistice itinerante, o componentă importantă a proiectului, care ne-a lipsit anul trecut și e tare bine că am recâștigat-o acum.” a spus actrița Diana Buluga, manager cultural al ONG-ului Create.Act.Enjoy.

Un desen interactiv, ca o pagină dintr-o carte de colorat uriașă, devenit o opera colectivă de artă, după ce mai mulți oameni au contribui la crearea lui, desenând „împreună, dar pe rând”.

Concertul live găzduit în curtea spitalului a fost dedicat atat medicilor, asistentelor si infirmierelor cat si pacientilor, care au putut asculta chiar de la geamurile saloanelor.

Iar în week-end, pacientii internati vor avea ocazia să poarteconvesații telefonice lejere cu „Rude pentru o zi”. Aceste rude sunt voluntari selectați dintre studenții de la Facultatea de Psihologie – UBB Cluj-Napoca, tineri și tinere care își doresc să facă, pe timp de vară, ceva relevant, care să le pună în valoare abilitățile de relaționare, empatie și ascultare activă.

Articole similare

Close