Din OrasEveniment

Testări pentru COVID-19, de astăzi la Spitalul Județean din Zalău

Testările pentru depistarea noului tip de coronavirus vor putea fi făcute începând de astăzi și la Spitalul Județean de Urgență din Zalău. Astfel, testele persoanelor suspecte de COVID-19 vor putea fi efectuate mult mai rapid, lucru care ar permite intervenția mult mai eficientă pentru limitarea răspândirii coronavirusului Sars-Cov-2 în comunitate.

Până acum, probele recoltate de la pacienții suspecți de coronavirus erau trimise spre centrele regionale e testare.

Spitalul din Zalău beneficiază încă de la finalul lunii martie de aparatură de testare primită prin donație de Centrul de Cercetări Biologice Grădina Botanică Vasile Fati Jibou, centrul NoRo sau Agenția Națională de Zootehnie. Acestea nu au putut fi folosite însă, pentru ca laboratorul unității medicale nu avea acreditare de la Ministerul Sănătății pentru această metodă de depistare.

De la depunerea documentației de reprezentații spitalului din Zalău, Ministerul Sănătății a acreditat, marți, 21 aprilie, laboratorul pentru depistarea infecțiilor cu noul coronavirus.

„Cu aceste aparate, puse la dispoziție prin contract de comodat de instituțiile amintite anterior, vom reuși să efectuăm testări la nivel județean, un câștig enorm în lupta împotriva noului coronavirus. Demersurile noastre continuă – căutăm furnizori pentru aparatura necesară, pentru kit uri de testare și kit uri de extracție. Suntem în permanentă legătură cu membrii Guvernului și ai Ministerului Sănătății, precum și cu reprezentanții mediului de afaceri – prin intermediul lor încercăm să găsim, pe toate căile, furnizori și să scurtăm, pe cât posibil, termenele pentru livrare”, a precizat prefectul Virgil Țurcaș.

Laboratorul de testare pentru Sars-Cov-2 este amplasat în curtea spitalului vechi, clădire ce a fost reamenajată cu circuite separate și dotată cu hotă cu biosiguranță, autoclav.

Metode de testare pentru COVID-19

Articole similare

Close